Alphatron Marine toont nieuwe ontwikkelingen op Europort

AlphaBridge

Sinds de introductie tijdens Europoort 2007 is de modulaire, door de klant samen te stellen AlphaBridge in vele varianten een waar ijkpunt geworden voor allerlei marktsectoren zoals patrouillevaartuigen, offshore patrouillevaartuigen, supportvaartuigen, PSV’s, AHTS’sen, loodsboten, etc. Voor Europort 2013 worden ook weer nieuwe versies van deze brug verwacht, zoals:

AlphaBridge concept voor sleepboten
De recent geïntroduceerde AlphaTugboatBridge-versie wordt inmiddels al toegepast door sleepbootprofessionals als Kotug en Svitzer. Tijdens Europort treft u op stand 3405 in hal 3 de uitvoering aan die zal worden geïnstalleerd op 6 nieuwe Rotortugs voor Kotug.

AlphaPremiumBridge
Innovatie is de sleutel tot Alphatron’s voortdurende succes. Ook dit keer komt het Rotterdamse bedrijf met een nieuwe en veelzijdige variant op het thema AlphaBridge, namelijk de AlphaPremiumBridge. De AlphaPremiumBridge bevat een ergonomisch concept voor bijvoorbeeld patrouilleschepen, OPV’s en Crew Suppliers waarbij alle relevante multifunctionele informatie wordt getoond op 46” LED breedbeeldschermen. De wereldpremière van deze unieke AlphaBridge wordt in Rotterdam gevierd door de aanwezigheid van JRC (Japan Radio Company Ltd.), met wie in nauwe samenwerking het concept is ontwikkeld en die de introductie in Azië voor hun rekening zullen nemen. Alphatron verwacht met deze prachtige en gebruiksvriendelijke brug mondiaal voet aan wal te zullen krijgen.

AlphaSmartBridge
In een later stadium verwacht Alphatron de AlphaSmartBridge te kunnen voorstellen aan het grote publiek waarin zowel AlphaScada software, AlphaGuard AMS (Alarm & Monitoring), de nieuwe JRC MFD displays als volledig DP (Dynamic Positioning) in een geïntegreerd concept worden gecombineerd.

AlphaLine MFD controller
Volledige schermselectie én controle worden verkregen door middel van de gloednieuwe AlphaController, een MFD touchscreen bedieningspaneel dat in bijvoorbeeld de stoelleuning kan worden ingebouwd.

AlphaLine
De bekende Alphaline productenlijn is complementair aan de producten die worden gemaakt door de partners van Alphatron zoals Japan Radio Co Ltd. en zorgen voor een zorgeloos brugconcept waarbij ergonomie een belangrijke rol speelt.

Met een volledige make-over is deze instrumentenlijn momenteel ook weer helemaal ‘bij de tijd’ en beschikt ze over de nieuwste technologie. Alle nieuwe instrumenten beschikken standaard over een TFT touch kleuren- scherm waardoor ze eenvoudig af te lezen en te bedienen zijn. Aangezien alle nieuwe Alphatron producten beschikken over dezelfde elektronica ontstaat er een vorm van onderlinge uitwisselbaarheid waardoor een substantiële voorraad van zowel producten als reserveonderdelen niet meer nodig is.

Pas nadat de juiste software in het apparaat is geïnstalleerd blijkt voor welke functie het AlphaLine instrument gebruikt zal worden. Hierdoor ontstaat een enorme veelzijdigheid in goedgekeurde apparaten. Het stelt Alphatron zelfs in staat om in relatief korte tijd 20 nieuwe instrumenten te gaan introduceren.

De instrumentenlijn zal in drie displayformaten beschikbaar zijn en in vele varianten zoals roerstandaanwijzer, echolood, snelheids- of heading repeater. Ook komt Alphatron met een versie voor zowel touch screen als hybride, waarbij het touch screen en conventionele schakelaars voor diverse functies in één paneel worden samengebracht.

De eerste drie producten uit deze serie worden op Europort getoond en zijn geschikt voor zowel Zeevaart als Binnenvaart:

MFS (MultiFunction Small) 5” touch screen (H)horizontal and (V) vertical display controller MFM (MultiFunction Medium) 6.5” touch screen display controller MFL (MultiFunction Large) 8.4” touch screen display controller

Voor de nabije toekomst zijn verdere uitbreidingen van de AlphaLine MF serie voorzien en zullen deze uitbreidingen bestaan uit zowel displays als bedienunits voor navigatie- en communicatie apparatuur. Dit unieke concept zorgt voor een eenzelvig beeld op de brug met voor veel apparatuur een identieke bedienwijze. Deze werkwijze, reeds gebruikelijk in de vliegtuigindustrie, vindt nu in het kielzog van de AlphaBridge en andere Alphatron producten ook haar weg naar de maritieme sector.

Door middel van het druk-en-klik-montagesysteem van Alphatron kunnen alle delen eenvoudig in een console geplaatst worden en zelfs op een later tijdstip worden verwisseld voor een geheel ander instrument. De gestandaardiseerde afmetingen van de AlphaLine zorgen hiermee voor een ongekende flexibiliteit in uw brugconsole.

Meer… Alphatron Marine