Black Marlin met 18 casco’s komt 12 augustus aan in Rotterdam

Op maandag 12 augustus wordt het semi-afzinkbare schip de Black Marlin met de 18 casco’s voor Concordia Damen Werkendam en een Damen crane barge (kraanschip) in Rotterdam verwacht. Het transport is op 17 juni vertrokken vanuit Shanghai.  De Black Marlin arriveert in het binnenmeer van Rotterdam/Maasvlakte. De binnenvaartschepen en de crane barge zijn in China gebouwd en worden bij Damen Shipyards Gorinchem afgebouwd.

Black Marlin met de 18 casco's en kraanschip Foto Damen
Black Marlin met de 18 casco’s en kraanschip. Foto, Damen.

Woensdag 14 augustus gaat Boskalis de Black Marlin afzinken op de palen 90-91. Daarna wordt het ponton met de 18 casco’s naar de Waalhaven versleept. Het lossen van de casco’s begint op 20 augustus en gaat 7 werkdagen in beslag nemen. Bonn en Mees gaat de casco’s lossen met behulp van hun drie drijvende bokken.

De schepen zijn in China gebouwd om een zo ​​kostenefficiënt mogelijk schip te bouwen voor de klant. Het is veel efficiënter en goedkoper om in 1 keer alle casco’s te verschepen naar Europa dan in meerdere keren. En tegelijkertijd wordt de ecologische footprint geminimaliseerd aldus Concordia Damen.

De meeste schepen zijn al verkocht, één ervan is op voorraad. Deze manier van werken zorgt er ook voor dat klanten snel hun schip geleverd krijgen.

De Damen crane barge, gebouwd voor voorraad, is vanaf eind augustus 2019 beschikbaar voor een bezoek of demonstratie.

De casco’s worden op de black Marlin geladen. Foto, Damen.