Boek “ms Friesland, Koningin van de Waddenzee”

Op maandag 11 juni a.s. vindt in West Terschelling aan boord van het ms Friesland, de voormalige veerboot van Rederij Doeksen op de dienst Terschelling-Harlingen, de officiële presentatie plaats van het boek “ms Friesland, Koningin van de Waddenzee”.

Op luchtige wijze wordt in het boek de geschiedenis van het schip en de belevenissen van haar opvarenden beschreven. Het schip is in 1956 in de vaart genomen door Doeksen en doet nu nog steeds dienst als veerboot op het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Medemblik. Het boek is geschreven door Bert van Heukelom en bevat zeldzaam historisch beeldmateriaal.

De eerste exemplaren van het boek zullen aan boord van de Friesland om 11:00 uur door de heer Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen, worden overhandigd aan de heren Cor Haringa, Homme Zantema en Jelle Horjus, die ooit als kapitein hebben gevaren op de Friesland.

De historie van deze bekende veerboot is nu in een fraai boek vastgelegd. Voor veel Nederlanders was de oversteek met de Friesland van Harlingen naar Terschelling hun eerste en onvergetelijke vakantie-ervaring. In hun boekenkast, en dat van de eilandbewoners, mag dit stijlvol vormgegeven boekwerk eigenlijk niet ontbreken.

Op 11 juni bestaat de unieke gelegenheid voor belangstellenden om in een bijzondere ambiance het boek te laten signeren door kapiteins die ooit het bevel voerden over dit prachtige schip. Speciaal voor deze gelegenheid maakt de Friesland nog éénmaal de oversteek naar Terschelling.

Het boek “ms Friesland, Koningin van de Waddenzee” is een gezamenlijke uitgave van Flevodruk Harlingen en Rederij Gebhard. ISBN 9789491276088

Meer… ms Friesland