Boskalis haalt twee nieuwe opdrachten binnen

Boskalis heeft de opdracht binnen gehaald van een float-over, het transport en installatie van een topside van een offshore platform en een omvangrijk logistical management transportcontract met een gezamenlijke waarde van 65 miljoen dollar.

Het logistical management contract omvat het transport van een groot aantal modules van een productiewerf in Azië naar een fabriek in aanbouw in Noord-Amerika. De opdrachtgever is niet bekend gemaakt. Het contract zorgt vanaf eind 2019 voor een bezetting van twee high-end zware-ladingschepen met open achtersteven van ongeveer 475 scheepsdagen ieder.

Boskalis heeft daarnaast de opdracht verworven van Malaysia Marine & Heavy Engineering Sdn Bhd voor het transport en de float-over installatie van een topside voor het Bokor Central Processing Platform fase 3 in Maleisië. De topside wordt lokaal in Maleisië gebouwd en door middel van een zogenoemde skidding operatie op een zware-ladingschip met open achtersteven geschoven. Ten behoeve van het project wordt een bestaand schip uitgerust met een DP2 dynamisch positioneringssysteem zodat het in de nabijheid van offshore platformen kan opereren. Het project wordt naar verwachting in 2020 uitgevoerd.