Joint venture Van Oord en DEME haalt contract binnen voor Darwin Pipeline Duplication Project voor de kust van Noord-Australië

Van Oord en DEME hebben een contract van Allseas binnengehaald voor het Darwin Pipeline Duplication Project in Noord-Australië. De joint venture is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de installatie van de pijpleiding in ondiepe wateren van het Noordelijk Territorium. Dit omvat het graven van sleuven, het trekken van de pijpleiding en steenstortwerken.

Van Oord en DEME zullen sleuven graven, de pijpleiding trekken en de walovergang voorbereiden op de aanlandingsplaats nabij de LNG-productiesite in Darwin. Bovendien zullen steenstortwerken worden uitgevoerd om de pijpleiding te beschermen.

Voor dit project zullen een cutterzuiger, een sleephopperzuiger en een backhoe worden ingezet, naast een valpijpschip voor de steenstortwerken en een lineaire treklier voor het trekken van de pijpleiding. De projectvoorbereiding gaat onmiddellijk van start.

Hugo Bouvy, Managing Director bij DEME Offshore, verklaart: “DEME is blij om terug te keren naar Australië. We hebben al ruime ervaring met belangrijke projecten zoals Wheatstone en Gladstone. Ook daar werkten we met succes samen met Van Oord. Ons deskundige team heeft een grondige kennis van de lokale veiligheidscultuur en de strenge milieunormen die Australië hanteert. DEME en Van Oord beschikken allebei over een grote vloot met modern materieel. Daardoor kunnen we de meest geschikte schepen bepalen en onze klant Allseas een flexibele en efficiënte oplossing aanbieden.”

Maurits den Broeder, directeur bij Van Oord Offshore, licht toe: “Van Oord is heel blij dat het weer in Australië aan de slag kan, na de succesvolle afronding van het Ichthys LNG-project in de haven van Darwin. Complexe multidisciplinaire projecten uitvoeren in uitdagende mariene omgevingen is onze expertise en we willen graag samen met DEME bijdragen aan de energie-infrastructuur van Australië.”