Boskalis rondt verkoop van SMIT Gladstone sleepactiviteiten aan Smit Lamnalco af

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft de verkoop van haar Australische dochteronderneming op het gebied van havensleepactiviteiten aan haar strategische partner Smit Lamnalco succesvol afgerond. De verkoop werd in augustus 2013 al aangekondigd in het kader van een strategische heroriëntatie van de sleepactiviteiten.

Boskalis heeft USD 55 miljoen in contanten ontvangen voor alle uitstaande aandelen in Smit Marine Australia Pty Ltd, de exclusieve concessiehouder voor het uitvoeren van sleepactiviteiten met zes sleepboten in de haven van Gladstone, Australië. De transactie vond plaats tegen boekwaarde en zal geen materieel effecten hebben op het resultaat van Boskalis.

De scheepvaartbewegingen vanuit de haven van Gladstone hangen voornamelijk samen met de export van grondstoffen en daarnaast zijn er momenteel diverse LNG-terminals in aanbouw. De aard van deze activiteiten sluit goed aan bij de focus van Smit Lamnalco op de olie- en gassector. Deze activiteiten zijn bovendien een goede aanvulling op de aanstaande LNG-terminalactiviteiten van Smit Lamnalco in Papoea-Nieuw-Guinea.

Smit Lamnalco is een strategisch partnership waarvan Boskalis 50% van de aandelen bezit en het overige belang van 50% in handen is van het Saoedi-Arabische concern The Rezayat Group.

Meer… Boskalis