Boskalis verwerft EUR 125 miljoen mijnbouwcontract in Suriname

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract heeft verworven voor het delven van bauxiet in Lelydorp, in de buurt van Paramaribo, Suriname. De contractwaarde bedraagt circa € 125 miljoen en is door Suralco L.L.C. toegekend, een indirecte gemeenschappelijke dochteronderneming van Alcoa Inc. en Alumina Ltd. Het project gaat binnenkort van start en zal begin 2015 worden afgerond.

Dit geïntegreerde mijnbouwproject omvat het verwijderen van de bovengrond, het uitgraven van bauxiet, het transporteren naar en het afleveren van bauxiet aan de Suralco raffinaderij in Paranam, Suriname. Boskalis zal ongeveer 20 miljoen m3 bovengrond verwijderen. Deze bovengrond zal hoofdzakelijk worden verwijderd met een snijkopzuiger, hierna zal de mijngroeve worden droog gepompt en drooggrondverzet materieel worden ingezet omde resterende bovengrond die op het bauxiet ligt, af te graven. Vervolgens zal Boskalis ongeveer 3,8 miljoen ton bauxiet met drooggrondverzet materieel afgraven en transporteren naar de Paranam raffinaderij op circa 12 km afstand van de mijngroeve.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de vraag naar grondstoffen en wereldhandel.

Meer… Boskalis