Boskalis verwerft opdracht voor aanleg van tweede kunstmatig wooneiland in Panama

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verworven van Compañía Insular Americana, S.A. voor de aanleg van een tweede kunstmatig eiland voor de kust bij de woonwijk Punta Pacifica in Panama-Stad. Dit project volgt op het door Boskalis succesvolle aangelegde eerste eiland, dat begin 2013 aan de klant werd opgeleverd. De werkzaamheden voor het nieuwe project, dat een contractwaarde van ruim EUR 55 miljoen heeft, zullen in de loop van de tweede helft van 2015 van start gaan en naar verwachting twee jaar in beslag nemen.

Het project omvat de aanleg van een tweede kunstmatig eiland in de Stille Oceaan voor de dichtbevolkte kustlijn van Panama-Stad. Er zal negen hectare land worden gecreëerd door circa 600.000 kubieke meter steen te storten voor de omtrek van het eiland en dit op te vullen met 1,3 miljoen kubieke meter zand. Tevens zal er een brug worden gebouwd om de twee eilanden met elkaar te verbinden.

De opdrachtgever Compañía Insular Americana, S.A. is gelieerd aan Ocean Reef Island Inc, in opdracht waarvan Boskalis het eerste kunstmatige eiland heeft gerealiseerd.

Boskalis zal steen aanvoeren met behulp van sleepboten en bakken, terwijl een grijperkraan en graafmachines zullen worden ingezet voor het installeren van de stenen omtrek. Vervolgens zal het eiland worden opgevuld met zand dat wordt aangevoerd door een grote sleephopperzuiger.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit landaanwinningsproject hangt nauw samen met de behoefte aan nieuw land om de bevolkingsgroei in een dichtbevolkt gebied op te vangen.

Meer… Boskalis