Clipper Stad Amsterdam komt naar Scheepvaartmuseum

De Clipper Stad Amsterdam komt begin september naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Na het succesvol afronden van het grootscheepse onderhoud bij Damen Shipyards in Den Helder verheugt de bemanning zich op het ontvangen van gasten aan boord van het prachtig vernieuwde schip.

Clipper Stad Amsterdam bij Damen Shiprepair Oranjewerf. Foto, Damen.
Clipper Stad Amsterdam bij Damen Shiprepair Oranjewerf. Foto, Damen.

Tot eind maart 2021 ligt de Clipper afgemeerd bij Het Scheepvaartmuseum. Vanaf 13 september is het schip elke woensdag en om de week op zondag open voor museumbezoekers. In samenwerking met het museum wordt een gevarieerd programma ontwikkeld voor bezoekers en voor bedrijven. De Clipper Stad Amsterdam is beschikbaar voor diverse kleinschalige evenementen zoals een vergadering, een maritieme lunch of een receptie.

Evert van Dishoeck, directeur Clipper Stad Amsterdam: “Na een lange refit periode in Den Helder mogen wij ons gelukkig prijzen met zo’n mooie ligplek in Amsterdam, onze thuishaven. De bemanning heeft tijdens de periode hard meegewerkt op de werf en het complete onderhoud aan de tuigage voor haar rekening genomen. Nu is het tijd om samen met fans en bezoekers van Het Scheepvaartmuseum te genieten van het resultaat!”

”Binnen de huidige maatregelen kunnen er, met wat aanpassingen aan boord, gelukkig weer gasten aan boord ontvangen worden. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zetten we een mooi programma in elkaar zodat zoveel mogelijk mensen ons kunnen bezoeken en kennis kunnen maken met de Clipper.”

Wanneer open voor publiek?

In de zeven maanden dat de Clipper Stad Amsterdam haar ligplaats heeft bij Het Scheepvaartmuseum, worden er onder andere maritieme exposities en workshops georganiseerd en zijn er rondleidingen tijdens schoolvakanties, Open Monumentendag en Museumnacht Amsterdam. Vanaf zondag 13 september is de Clipper iedere woensdag en om de week op zondag open voor museumbezoekers. Meer informatie is te vinden op de website van Het Scheepvaartmuseum.

De Clipper is ook beschikbaar voor het bedrijfsleven. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum kan er bijvoorbeeld een vergadering aan boord, een maritieme lunch, receptie of kleinschalig evenement worden georganiseerd. Bij alle evenementen aan boord zijn de COVID-19 maatregelen van kracht.

Michael Huijser, directeur Het Scheepvaartmuseum: “De Clipper Stad Amsterdam is een schip wat naadloos aansluit bij onze missie Water verbindt Werelden. Amsterdams erfgoed op een hedendaagse manier vertaald. Duurzaam en educatief. We zijn dan ook ontzettend blij met de komst van de Clipper.”

Veilige haven
Het Scheepvaartmuseum doet er alles aan om een veilig en ontspannen bezoek te realiseren. Lees meer over de veiligheidsmaatregelen en boek een entreebewijs met starttijd voorafgaand aan het bezoek.

Foto: Clipper Stad Amsterdam bij Damen Shiprepair Oranjewerf. Foto, Damen.