Collectie in de spotlight

  • binnenland

wereldmuseum

Elke tweede vrijdag van de maand tussen 13.00 en 14.00 uur zet het Maritiem Museum Rotterdam voortaan zijn collectie in de spotlights. De reeks gaat op vrijdag 11 april van start met een collectie van 250 scheepsmodellen die het museum onlangs aangedragen kreeg van het Wereldmuseum.

250 scheepsmodellen
In deze tijd worden steeds meer musea min of meer gedwongen om een scherpere focus voor ogen te houden bij het vormen van de collectie. Zo zocht het Wereldmuseum onlangs een nieuwe plek voor 250 inheemse scheepmodellen. Het Maritiem Museum bleek hiervoor de juiste nieuwe plek. Hoofd Collecties van het museum Jeroen ter Brugge is blij met de schenking “Deze verzameling is zeer waardevol vanwege zijn omvang, de ouderdom en de uitstekende kwaliteit waarin de modellen verkeren. Vanwege hun authenticiteit en vaak gedetailleerde afwerking zijn ze geweldig bronmateriaal en van internationale topklasse. Ze sluiten goed aan bij het verhaal van de handel tussen de eilanden in Oost-Azië waar Nederland de koloniale macht vormde.”

Aanmelden
Bezoekers die meer willen weten over de 250 scheepsmodellen en ze van dichtbij willen bekijken, kunnen zich aanmelden voor de presentatie op vrijdag 11 april van 13.00 – 14.00 uur via [email protected] of via 010 413 26 80. De entree is gratis (excl. entree).

Meer… Maritiem Museum

Related news

List of related news articles