Dakar- winnaar Gerard de Rooy op TRANSPORT & LOGISTICS 2012

Op woensdag 28 maart 2012 komt Dakar- winnaar Gerard de Rooy met zijn truck naar TRANSPORT & LOGISTICS. De trucker uit Son schreef geschiedenis door de zwaarste rally ter wereld te winnen door 73 tegenstanders te verslaan in 14 etappes. Naast De Rooy zal ook debutant Raymond Dubbeldam zijn auto uit de race tentoonstellen. TRANSPORT & LOGISTICS vindt plaatst op woensdag 28 en donderdag 29 maart in Ahoy Rotterdam.

Nadat 25 jaar geleden Jan de Rooy de Dakar Rally won, treedt Gerard de Rooy nu met het winnen van de Dakar Rally 2012 in de voetsporen van zijn vader. Hij wist al vanaf de eerste dag het vrachtwagenklassement te leiden. Vanaf de 4e etappe heeft hij zijn leiderspositie niet meer in gevaar zien komen en wist in totaal vijf dagoverwinningen te behalen. Het hele team van De Rooy heeft uitzonderlijk gepresteerd tijdens de Dakar Rally 2012. In de 12e etappe verschenen maar liefst vier van de vijf IVECO’s bovenaan de daguitslag.

Naast de daguitslag van de 12e etappe, was ook de einduitslag een droom die uitkwam voor teammanager Jan de Rooy. Hij heeft het namelijk voor elkaar gekregen om met vijf IVECO trucks te starten en ook met vijf trucks te finishen. Hiervan zijn er zelfs twee trucks op de hoogste treden van het podium gekomen. Door het winnen van de Dakar Rally ontving Gerard de Rooy een trofee en een geldprijs van 10.000 euro. Het winnende geldbedrag heeft hij geschonken aan het goede doel KWF Kankerbestrijding en KiKa.

Voor team Dubbeldam was het ondanks het uitvallen vlak voor het eind van de rally toch een succesvolle onderneming. Ze hadden de pech dat tijdens etappe 13 tussen punt één en twee de motor van de bowler het begaf, maar als debutant is hij met beperkte middelen en budget toch erg ver gekomen.

Voor bezoekers die de rally op de voet hebben gevolgd in de media, is het een mooie kans om dit opnieuw te beleven, maar dan met eigen ogen. Een bezoek aan TRANSPORT & LOGISTICS biedt, naast een totale update van de branche, ook een persoonlijke Dakar ervaring.

Meer… Easy Fairs Transport & Logistics