Eelco de Boer benoemd tot CFO TenneT

Eelco de Boer (58) is benoemd tot financieel directeur van TenneT Holding B.V. Hij treedt toe als statutair lid van de Raad van Bestuur. De Boer is sinds medio 2010 actief bij de elektriciteitstransporteur als interim CFO.

De heer De Boer heeft ruim twintig jaar ervaring in de internationale energiewereld middels diverse managementfuncties bij Shell. Verder heeft hij onder meer gewerkt als CFO van VNU/Sanoma en Swets & Zeitlinger. Sinds 2008 werkte hij als zelfstandig interim-bestuurder.

TenneT is verheugd over deze benoeming. De heer De Boer heeft de afgelopen jaren al een waardevolle bijdrage geleverd als interim bestuurder bij de elektriciteitstransporteur. Gezien de omvangrijke investeringsprogramma’s in Nederland en in Duitsland voor de toekomstige leveringszekerheid en de toenemende inzet van duurzame energie is continuïteit in het financiële beleid van belang voor de verdere ontwikkeling van de onderneming.

De benoeming van de heer De Boer vond plaats op voordracht van de Raad van Commissarissen van TenneT en is goedgekeurd door de minister van Financiën. De Management Board van TenneT Holding B.V. bestaat daarmee uit de leden:

Mel Kroon (algemeen directeur, CEO)
Martin Fuchs (vice-voorzitter)
Ben Voorhorst (operationeel directeur, COO)
Eelco de Boer (financieel directeur, CFO)
Lex Hartman (directeur corporate development)

Meer… Tennet