Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Eerste speelronde Eredivisie Zeilen geslaagd

Van 2 t/m 4 oktober was het Weerwater in Almere het decor voor de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen. Tijdens dit testevenement streden 18 toonaangevende verenigingen om het eerste landskampioenschap voor verenigingen. Terugkijkend is de organisatie zeer tevreden over het testevenement, dat ruim 2.500 bezoekers trok. Het team van WV Uitdam pakte na drie dagen en bijna 40 korte wedstrijden de landstitel 2015.

Inzichtelijke zeilsport
Om het zeilen inzichtelijker te maken heeft de Eredivisie Zeilen een samenwerking met SAP Sailing. Een product dat wereldwijd gebruikt wordt om zeilwedstrijden online met computeranimaties in beeld te brengen. SAP Sailing werkt met GPS-sensoren op boeien en boten, gecombineerd met verschillende windmeters. Deze data zet SAP Sailing live om in bruikbare gegevens over de bootpositie en bootsnelheid. Uiteraard worden ook omgevingsfactoren zoals de windsnelheid en –richting live in kaart gebracht.

De Eredivisie Zeilen is blij met het partnership van SAP. Dit is de eerste keer dat SAP zijn technologie voor een Nederlandse zeilwedstrijd beschikbaar stelt. Directeur Eredivisie Zeilen – Simon Keijzer: “Zeilen is een geweldige sport om te doen en soms ook heel gaaf om naar te kijken. Maar het spelletje zelf, en wie wint of verliest, is zeer lastig te zien. Dankzij de software van SAP, die onder andere ook in de Extreme Sailing Series, Golf of de Formule 1 gebruikt wordt, kunnen we zeilen voor het grote publiek inzichtelijk maken. Hier hebben we als sportmarketeers op zitten wachten, om ons eindelijk op zeilwedstrijden te kunnen richten.”

Ook voor verenigingen biedt de software tal van mogelijkheden. Tijdens het evenement kunnen reserveteamleden of een coach op de kant direct meekijken en de data analyseren. Na afloop is er onder andere een event report beschikbaar met de belangrijkste data.

Meer… Eredivisie Zeilen