Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Eerste staal SOV Vessel gesneden bij Damen Shipyards Galati

De bouw van de Service Operations Vessel (SOV) Bibby WaveMaster 1 is begonnen. Het eerste staal voor het schip is gesneden bij Damen Shipyards Galati in Roemenië deze week.

Het schip, Bibby WaveMaster 1 gaat ingezet worden op een offshore wind project op de Noordzee. Dit is het eerste schip dat speciaal gebouwd wordt voor de overdracht en
accomodatie voor offshore personeel.

Damen Sr. Project Manager René Hooijman zei: “Dit is een belangrijk moment voor zowel Damen als voor Bibby Marine Services. Het begin van het fysieke bouwproces is een reden voor een feestje na jaren van planning en ontwikkeling. De SOV is het resultaat van uitgebreid overleg binnen de offshore windindustrie die heeft geleid tot het ontwerp van een volledig nieuw concept. Het is geweldig om te zien dat het project tot leven komt met het snijden van het eerste staal, precies volgens planning. In april gaat de montage van de romp beginnen en de lancering van het schip is begin volgend jaar gepland. ”

Op 15 januari hebben Bibby Marine Services, onderdeel van Bibby Line Group en Damen Shipyards Group het contract getekend. Het eerste Service Operations Vessel (SOV) met een walk-to-work toegang voor Bibby Marine Services.

Meer… Damen