Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Evofenedex positief over verkiezingsuitslag

Evofenedex is positief over de verkiezingsuitslag. De ondernemersvereniging ziet kansen voor de handel en logistiek. Zij onderstrepen dat de Nederlandse kiezer partijen die met het gezicht naar Europa en naar de rest van de wereld staan, een ruime meerderheid hebben gegeven.

Evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, voerde in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen campagne voor meer export en een slimmere logistiek. Nu de coalitiebesprekingen beginnen, gaat de ondernemersvereniging daar mee door.

Internationaal ondernemen
Eén gezamenlijke, Europese markt met vrij verkeer van goederen en goede handelsafspraken met de rest van de wereld blijven een belangrijke voorwaarde voor het succes van ondernemers in Nederland. Internationaal ondernemen biedt werk aan ruim twee miljoen mensen en is goed voor een derde van ons gezamenlijke inkomen. De uitslag biedt nauwelijks aanknopingspunten voor een protectionistische koers van een nieuw kabinet, wat evofenedex winst noemt.

Breed draagvlak voor investeren in slimme infrastructuur
Ook is er nu een breed draagvlak in de Kamer voor partijen die willen investeren in betere en slimme infrastructuur en een werkbaar duurzaamheidsbeleid voorstaan. Evofenedex wil dat een nieuw kabinet knelpunten voor het goederenvervoer snel en innovatief aanpakt om de economische schade hiervan voor de economie te minimaliseren. Ook moeten steden goed en schoon bevoorraad kunnen worden.