Fugro neemt TSMarine (Australie) over

TSM, met het hoofdkantoor in Perth (Australië) en dochterbedrijven in Singapore, Labuan (Maleisië) en Aberdeen (Verenigd Koninkrijk), is een gespecialiseerde dienstverlener van onderwater constructiewerk, IRM (inspectie, reparatie en onderhoud) en boorput interventies. Het bedrijf voert ROV- (Remotely Operated Vehicle) en duikdiensten uit en heeft vier specialistische gecharterde schepen in gebruik. TSM heeft de hoofdactiviteiten in het Verre Oosten, waarmee Fugro’s aanwezigheid in deze regio wordt versterkt, en heeft onlangs ook een kantoor in het Verenigd Koninkrijk opgezet om diensten in Europa en Afrika uit te kunnen voeren.

De omzet van TSM bedraagt momenteel meer dan US$ 120 miljoen per jaar en laat een sterke groei zien, doordat de vlootcapaciteit onlangs werd uitgebreid naar vier gecharterde schepen. Het bedrijf heeft 70 professionele medewerkers in vaste dienst en huurt daarnaast zo’n 100 personeelsleden in op contractbasis.

Fugro’s bestaande capaciteit en wereldwijde netwerk zal in combinatie met TSM’s activiteiten leiden tot substantiële synergieën en zal Fugro in staat stellen om de onderwaterdienstverlening te versterken, ter ondersteuning van de olie- en gasindustrie op zee, met name in het Verre Oosten en in Europa en Afrika.

TSM zal voortaan opereren als Fugro-TSM en zal onderdeel vormen van de Subsea Services Business Line.
Het management van TSM blijft aan om de onderneming te leiden als onderdeel van Fugro.

Bron: Fugro, 02-03-2011;