Grootste Rotortug ter wereld ‘RT Raven’ gedoopt

‘S Werelds grootste ART 100-46-klasse Rotortug ‘RT Raven’ van Kotug is onlangs gedoopt in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten op de Albwardy Damen werf waar het schip ook is gebouwd. Het vaartuig is ontworpen door Robert Allan en Damen Hardinxveld is 46 meter lang en heeft een bollard pull van 100 ton.

RT Raven is eigendom van de Kotug-groep en gaat ingezet worden op het Bayu Undan veld in de Timorzee, ten noorden van Australië door het olie- en gasbedrijf ConocoPhillips.

Chantelle Birtwistle, medewerker van ConocoPhillips Australia en JV Manager voor het Bayu Undan Project heeft de sleepboot gedoopt tijdens de naamgevingsceremonie.

KT-Maritime Services Australia, een joint venture van Kotug International en Teekay Australia, heeft het schip in beheer. De RT Raven wordt ingezet voor offshore-diensten, sleephulp, personeels- en standby-taken op het Bayu Undan veld van ConocoPhillips in de Timorzee. De RT Raven wordt onderdeel van de vloot van Infield Support Vessels (ISV) van KT Maritime Australian. Het contract voor RT Raven is het vierde langetermijn charter in de regio voor het bedrijf.

“De grootste en meest geavanceerde Rotortug ooit gebouwd”
Executive Director van KT Maritime en Chief Executive Officer van Kotug International, Ard-Jan Kooren: “Dit jaar is het 20 jaar geleden geleden dat we onze eerste serie Rotortugs hebben gebouwd. En vandaag zijn we hier voor een nieuwe mijlpaal, de doop van de grootste en meest geavanceerde Rotortug ooit gebouwd!”