Hennis praat over samenwerking met Vietnamese ambtgenoot

HennisVietnameseAmbtgenootGeneraalPhungQuangThanh

 

Foto: Ministerie van Defensie

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vanmorgen met militair ceremonieel haar Vietnamese ambtgenoot generaal Phung Quang Thanh in Den Haag ontvangen. Vietnam wordt gezien als een belangrijke investeerder in Nederland.

Maritiem gebied
De komst van Phung Quang Thanh betrof een formeel tegenbezoek voor de visite van minister Hans Hillen in september 2011 aan Vietnam. Hennis en Phung Quang Thanh spraken onder meer over samenwerking tussen beide Defensie-organisaties, zoals op maritiem gebied. Ook kwam het eventueel opleiden van Vietnamese officieren bij de Nederlandse krijgsmacht aan de orde. Hennis zei daar niet onwelwillend tegenover te staan.

Voor de Vietnamese minister had Nederland overigens prioriteit op zijn reis door Europa waarbij hij ook Bulgarije, Polen en Rusland aandeed.

Ceremonie
De ceremonie vanmorgen bestond uit een erewacht en een ceremoniële dubbelpost. Alle vier de krijgsmachtonderdelen leverden een detachement, aangetreden op het Plein. Hier inspecteerde de generaal de erewacht, terwijl de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht onder meer beide volksliederen speelde.

Meer… Defensie