HFG levert Offshore Platform af voor Montrose veld

De Montrose Bridge Linked Platform (BLP) topside is weggevaren bij Heerema Zwijndrecht van Heerema Fabrication Group (HFG). HFG heeft deze topside gebouwd in opdracht van Talisman Sinopec Energy UK Limited (TSEUK).

TSEUK en HFG tekenden eind 2012 het Approved for Construction contract en in maart 2013 is de bouw van start gegaan bij Heerema Zwijndrecht. Daar verrees in drie jaar een dek van 10.500 ton met een lengte van 75 meter, een breedte van 44 meter en een hoogte van 40 meter.

Voordat de topside naar zijn definitieve plaats van bestemming in het Britse deel van de Noordzee gaat, maakt het een tussenstop in Schiedam. Eind april is het project klaar voor vertrek. Heerema Marine Contractors (HMC) is verantwoordelijk voor het transport naar de offshore locatie en voor de installatie ter plaatse met HMC’s kraanschip Thialf. De eindbestemming van de topside is het Montrose veld. Dit ligt in Block 22/17 van het Britse continentale plat, 207 kilometer ten oosten van Aberdeen in de centrale Noordzee.

Bill Dunnett, Managing Director van TSEUK: “De Montrose Area Redevelopment is een van de grootste kapitaal projecten in het Britse deel van de Noordzee dit jaar. Het voegt een compleet nieuwe faciliteit toe aan de kern van onze infrastructuur en kan een verandering teweeg brengen in deze business door een aanzienlijke verhoging van productie en het maximaliseren van het economisch herstel voor de komende jaren.”

Meer… HFG