Hinder voor het scheepvaartverkeer

Rijkswaterstaat voert renovatiewerkzaamheden uit aan de Brug over de Beneden-Merwede, ook bekend als de ‘Papendrechtsebrug’. In verband met deze werkzaamheden en het testen van het beweegbare deel van de brug is de N3 in beide richtingen afgesloten, van donderdag 24 september 21.30 uur tot en met vrijdag 25 september 05.30 uur. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Rijkswaterstaat gebruikt deze afsluiting van de N3 om tegelijkertijd werkzaamheden uit te voeren bij de nabijgelegen Wantijbrug. De N3 is daarom over een iets ruimer gebied afgesloten tussen Burgemeester Keijzerweg (Papendrecht) en Provincialeweg (Dordrecht).

Hinder voor het scheepvaartverkeer
Tijdens de werkzaamheden is bediening van het beweegbare deel van de brug niet mogelijk van dinsdag 22 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 07.00 uur. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +13,40 meter. Schepen die te hoog zijn, zullen hun hoogte moeten verlagen of hun mast moeten strijken. Er is geen omvaarroute.

De meest actuele stand van zaken voor het scheepvaartverkeer is te vinden op de informatieborden langs de Beneden-Merwede en op www.vaarweginformatie.nl.

Omleidingsroutes
Verkeer vanaf de A15 richting Dordrecht:
• Doorrijden over de A15 richting Rotterdam, voorbij Hendrik-Ido-Ambacht richting de A16, Dordrecht/Breda
Verkeer vanaf de A16 richting Papendrecht:
• Doorrijden over de A16 richting Rotterdam, voorbij Hendrik-Ido-Ambacht richting de A15, Gorinchem

Vervoer gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de daarvoor ingestelde routes.

Hinder voor (brom)fietsers
Brom(fietsers) en voetgangers worden tijdens de nachtelijke afsluitingen per pendelbus vervoerd. De (brom)fiets kan mee in de bus. Aan beide zijden van de bruggen is een verzamelplaats. Borden ter plaatse geven deze opstapplaatsen aan. De pendelbus rijdt om het half uur. Fietsers kunnen ook altijd nog gebruik maken van het fietspad over de Baanhoekbrug.

 

Reservenacht
Er is een reservenacht beschikbaar voor het testen van de Papendrechtsebrug. Dat is de nacht van vrijdag 25 september 23.00 uur tot zaterdag 26 september 07.00 uur. Indien de reservenacht nodig blijkt, is de N3 afgesloten tussen Burgemeester Keijzerweg (Papendrecht) en Baanhoekweg (Dordrecht). In dat geval zal de pendelbus ook weer rijden voor (brom)fietsers en voetgangers.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl. Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).