Huisman Elektrotechniek ‘Best Managed Company’

Huisman Elektrotechniek is voor de derde keer een van de best geleide ondernemingen van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse competitie van ‘Best Managed Companies’. Daarbij gaan Deloitte en ING op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf.

Best Managed Companies is een programma waarbij strategie, bedrijfsvoering en resultaten van de deelnemende bedrijven grondig onder de loep worden genomen. De jaarlijkse competitie is dit jaar voor de achtste opeenvolgende keer georganiseerd. De flexibiliteit van businessmodellen is voor de editie van 2015 de bindende factor. Op basis van de uitkomsten mogen de beste deelnemers een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ voeren. Zij worden gehuldigd tijdens het gala op 22 januari 2016.

Beoordeling
Tijdens het Best Managed Companies-programma gebruikt men twee beoordelingsinstrumenten: het Business Maturity Model (BMM) en de Conditietest van ING. Het BMM is door Deloitte en de Universiteit Utrecht ontwikkeld en meet de kwaliteit van strategie en management, waarbij de nadruk ligt op balans en daarmee op de duurzaamheid van de organisatie. Met de Conditietest deelt men strategische en financiële inzichten met de ondernemers en wordt besproken hoe deze aansluiten op hun strategische plannen. Trends en inzichten uit de markt worden gecombineerd met de klantkennis. De klant en het bedrijf staan centraal, met sectorgenoten als belangrijke meetlat.

In zestig jaar is de Drutense onderneming uitgegroeid tot een toonaangevende, innovatieve totaalpartner in elektrotechniek. Er zijn ongeveer driehonderd medewerkers, die de volle breedte van de markt bedienen. Relaties komen uit Nederland en ver daarbuiten.

Meer… Huisman Elektrotechniek