IMWI neemt coatingspecialist Van Dijk over

De bedrijven KZ Meet- en Regelapparatuur uit Zwolle (KZ) en Rombouts Kunststof Techniek uit Tholen (RKT), samen Infra Maritiem Warmte Industrie (IMWI) hebben coatingspecialist Van Dijk overgenomen. Dat meldt overnamespecialist Marktlink, zij hebben de overname namens IMWI begeleid. Door de overname maken de bedrijven de combinatie op het gebied van pijplijn coating waaronder leidingwerk voor boorplatforms en schepen, pompsystemen, boeien en drijvende platforms.

Waterkanonnen aangelegd bij sleephopperzuiger Willem van Oranje. Foto, RKT Tholen
Waterkanonnen aangelegd bij sleephopperzuiger Willem van Oranje. Foto, RKT Tholen

Door de overname heeft de groep een omzet van zo’n 20 miljoen euro en 100 medewerkers. In 2016 heeft KZ Meet- en Regelapparatuur RKT overgenomen. RKT doet het onderhoud en aanleg van complexe leidingnetwerken onder meer voor het transport van water, gas en warmte. En KZ ontwikkelt en produceert onderdelen voor gas- en waterleidingen voor netbeheerders, installateurs en aannemers.

Herman van Dijk, eigenaar van Van Dijk: “De combinatie van coatingsystemen van Van Dijk en de PUPP Lining van RKT geeft klanten waar al langer vraag naar is, bundeling van krachten door toonaangevende specialisten op het gebied van bescherming van lassen. Een beter passende koper hadden wij ons niet kunnen wensen.”