Legendarische ‘MIR’ uit Sint Petersburg naar Tall Ships Races 2014

Mir1

Het majestueuze Russische opleidingsschip de Mir van bijna 110 meter heeft zich aangemeld voor The Tall Ships Races Harlingen 2014! De Mir legt op
3 juli aan in de haven van Harlingen en blijft daar tot het startsignaal klinkt voor The Tall Ships Races 2014. De driemaster neemt op donderdag 3 juli
deel aan de feestelijke Sail In Parade, waarmee de maritieme festiviteiten in Harlingen rond The Tall Ships Races Harlingen beginnen. Het Russische schip kan voorafgaand aan en tijdens de festiviteiten door het publiek worden bezocht. De aankomst van het schip zal onder andere te volgen zijn op www.thetallshipsracesharlingen2014.com.

Het Russische opleidingsschip staat bekend als een van de snelste A klasse zeilschepen ter wereld. Sinds 1996 hebben de Mir en haar bemanning The Tall Ships Races al vijf keer gewonnen. Ook dit jaar is de Mir een meer dan serieuze kanshebber voor The Sail Training International Friendship Trophy waar rond de 65 schepen uit alle hoeken van de wereld ook dit jaar weer om wedijveren, met Harlingen als starthaven. De Mir heet jaarlijks tientallen trainees welkom aan boord. Deze trainees, jongeren tot maximaal 25 jaar, spelen een essentiële rol tijdens The Tall Ships Races. Het evenement en de organiserende instantie, Sail Training International, danken er hun officiële goede doelen status aan, die het evenement een extra dimensie verleent.

Serieuze kanshebber
De Mir uit Sint Petersburg is een zogeheten Fully Rigged Ship, gebouwd in 1987. Het schip is uitgerust met 26 zeilen en er is minimaal een crew van dertig man nodig om met de Russische dame te zeilen. De lengte van het schip bedraagt 109.6 meter, de breedte 14 meter, de diepgang 6.6 meter. De masthoogte bedraagt 51 meter, het totale zeiloppervlak 29,997 voet in het vierkant. Er is accommodatie voor 130 passagiers. Voor dagtochten biedt het schip plaats aan 250 passagiers. Het schip wordt bemand door Russische kadetten van de Admiral Makarov State Maritime Academy in Sint Petersburg, beducht om hun gepassioneerde inzet tijdens de Tall Ships Races.

Inschrijving gesloten
Per 1 mei is de inschrijving voor The Tall Ships Races 2014 gesloten. In totaal hebben zich maar liefst 65 schepen aangemeld binnen de vier categorieën. De Mir sluit aan in een rij van 21 reeds aangemelde A-Klasse schepen! Met de komst van de 65 prachtigste Tall Ships staat niets meer in de weg om The Tall Ships Races Harlingen 2014, Sail Harlingen, tot een groot succes te maken.