Lichaam gevonden in Schelderijnkanaal

Vrijdagmorgen is in het Schelderijnkanaal door een voorbijvarend schip een stoffelijk overschot gevonden. Een schipper zag vrijdagmorgen in de buurt van de Bathseweg een verdacht pakket in het kanaal drijven en waarschuwde Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat vond rond 10.00 uur het pakket en waarschuwde de politie. Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat en hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen.

Politie en justitie gaan uit van een misdrijf
Politie en justitie gaan vooralsnog uit van een misdrijf en is onder leiding van een officier van justitie bezig met een groot onderzoek. Zeker twintig agenten werken aan deze zaak. Zo is vrijdag begonnen met verhoren van diverse getuigen. Verder is in en bij het kanaal een sporenonderzoek gehouden. De grootste prioriteit in het onderzoek ligt op dit moment in het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer.

Nederlands-Belgische grens
De plaats van aantreffen van het lichaam is in de buurt van de Nederlands-Belgische grens. Binnenkort wordt contact met de Belgische politie opgenomen om zaken gezamenlijk te onderzoeken.

Weet u meer over het aantreffen van dit lichaam?
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Mogelijk dat voorbijgangers al eerder iets bijzonders hebben gezien? Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.