Lloyd’s Register viert 250-jarig bestaan

Ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van Lloyd’s Register vond op 30 september 2010 een gala plaats in de Rotterdam Cruise Terminal, waarbij ongeveer 500 relaties uit Nederland en België aanwezig waren.

Een feestelijke ontvangst gevold door een gala diner en afgesloten door een feest dat tot in de kleine uurtjes door alle aanwezigen enthousiast werd beleefd.

De Chairman of Lloyd’s Register, de heer David Moorehouse, dankte alle aanwezigen voor hun komst. In zijn toespraak herinnerde hij aan de roerige omstandigheden toen Lloyd’s Register werd opgericht en de enorme ontwikkelingen die sindsdien hebben plaatsgevonden in de industriële wereld en dientengevolge ook binnen Lloyd’s Register. Vandaag, zo stelde de heer Moorehouse, is Lloyd’s Register een gezonde en stabiele organisatie met een indrukwekkend netwerk en klaar voor de uitdagingen die voor haar liggen.
De heer Gerard Bos, President van Spliethoff’s Bevrachtingskantoor B.V., in zijn rol van Chairman van Lloyd’s Register’s Benelux Committee, feliciteerde Lloyd’s Register met dit gedenkwaardige jaar. De heer Bos onderstreepte Lloyd’s Registers missie tot verbetering van de veiligheid en kwaliteit van de betrokken industrieën, met aandacht voor onze leefomgeving. Hij sprak tevens de wens uit voor een continue samenwerking tussen industrieën en overheden ter verbetering van de samenleving en een duurzame toekomst.

Ten slotte werd de heer Ton Holthuis, Director Western European Area, door Anita Witzier, de gastvrouw van deze avond, in een hartelijk interview gevraagd naar zijn betrokkenheid bij Lloyd’s Register.

Het thema van deze feestelijke avond; ‘Yesterday, Today, Tomorrow’ kon worden beleefd door de aankleding en sfeer in de diverse ruimtes van de Rotterdam Cruise Terminal.

Een spectaculair vuurwerk aan de oever van de Nieuwe Maas vormde een passende afsluiting van een mooie avond. Het toonde eens te meer aan dat Lloyd’s Register niet alleen vandaag maar ook de komende 250 jaar klaar staat om haar relaties van dienst te zijn.

Bron: Lloyds Register, 11-10-2010;