Maasvlakte Plaza goed bezet

Maasvlakte Plaza is één van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelde het aantal van beveiligde parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven naar 750. “We zien dat van maandag tot en met donderdag de truckparking goed bezet wordt. In het weekend is het nog rustig maar begint de bezettingsgraad ook op te lopen”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf. De meeste chauffeurs komen uit de regio, Noord-Brabant en Oost-Nederland.

“Het wild parkeren op de Maasvlakte is praktisch verdwenen en Plaza kon twee keer ingezet worden als buffer om door een storm en een hack gestrande vrachtwagens op te vangen.”

Twee maanden na de opening van Maasvlakte Plaza weten vrachtwagenchauffeurs de weg er naartoe goed te vinden. In juni was op 6 avonden 90% van de 359 parkeerplaatsen bezet. “Het Havenbedrijf is heel tevreden. Plaza wordt intensief gebruikt door met name containerwegvervoerders op de Maasvlakte. Dat was onze bedoeling”, aldus Paul.

Ook Restaurant Routiers is tevreden met de eerste twee maanden van hun nieuwe restaurant. “Veel gasten zijn meeverhuisd. Onze lunches worden steeds drukker bezocht omdat we nu ook meer toeristen en zakelijke gasten ontvangen. ’s Avonds blijft het druk tot de sluitingstijd om 23.00 uur”, aldus restauranthouder Trudie Roskam.

De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen.  Het Havenbedrijf is blij dat veel transportbedrijven de cargo card inmiddels als betaalmiddel op de parking gebruiken. Intensiever gebruik van de card maakt immers de weg vrij om de card ook voor andere logistieke zaken in te zetten. En dat kan het logistieke proces verbeteren.