Marc van Heyningen nieuwe COO Damen

Per 1 april wordt Marc van Heyningen de nieuwe Chief Operations Officer (COO) van Damen Shipyards Group. Daarmee is de executive board compleet. “We heten Marc van harte welkom aan boord”, aldus CEO Arnout Damen. “Met zijn ervaring en achtergrond is hij zeker in staat om ‘operational excellence’ binnen ons bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen.”

Marc van Heyningen (55) studeerde aan de Technische Universiteit Delft. Het overgrote deel van zijn loopbaan werkte hij bij het Amerikaanse bouw- en engineeringconcern Fluor, waar hij actief was in managementposities in India, het VK, de VS. In Nederland was hij als algemeen directeur operationeel verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan industriële projecten voor Fluor. Zijn laatste positie binnen Fluor was als vice-president operations vanuit het hoofdkantoor in Dallas, USA. “Ik zie ernaar uit me bij het team van Damen te voegen om de uitvoering van projecten en de kwaliteit van het eindproduct verder te versterken.”

Van Heyningen is de opvolger van Jan-Wim Dekker die per afgelopen 1 januari als Chief Commercial Officer is gestart. Naast Damen, Dekker en Van Heyningen, completeren Andreas Fluhrer (Chief Transformation Officer), Tom Touber (Chief Financial Officer) de board.

Marc van Heyningen nieuwe COO Damen