Naviera Integral sluit contract met Damen over twee Fast Crew Suppliers

DONA-ANGELA-MARIA-T

Op 10 juli tekende de heer Juan Pablo Vega, voorzitter van de Mexicaanse offshore-exploitant Naviera Integral, een contract voor twee Damen ‘Fast Crew Suppliers 5009’. Met deze schepen kan Naviera Integral haar taak voor cliënt PEMEX verder uitvoeren.(Beide schepen zullen opereren vanuit Ciudad del Carmen, de belangrijkste offshore-hub van Mexico.)

De 50 meter lange bemanningsboten, met een Sea Axe boog, ontworpen door Damen, zijn momenteel in aanbouw bij Damen werven in Vietnam. Levering van het eerste schip zal eind november 2013 plaatsvinden, het tweede schip daarentegen zal half januari 2014 aan Naviera Integral worden geleverd. Het zijn de negende en tiende boot van dit type dat Damen levert aan zijn Mexicaanse cliënt.

De Sea Axe werd uitgeroepen tot ‘Schip van het Jaar’ in 2009, bij het Dutch Maritime Awards Gala. De voornaamste redenen waren het bewezen succes van de boeg, de verbeterde zeewaardigheid in zwaar weer, de Wide Operating Speed Range motoren in combinatie met vaste schroeven en vermindering van het brandstofverbruik met 18%.

Veiligheid
De FCS 5009 is uitgerust met een slim ventilatiesysteem voor de machinekamer, waardoor het achterdek vrij is van ventilatiekanalen, die bij gebruik van de on-board kraan mogelijke ongevallen vermindert. Door de ergonomische lay-out van de brug en de stoel van de tweede stuurman is er ook meer zicht op het achterdek.

Meer… Damen