Navingo Career Podcast gelanceerd

De Navingo Career Podcast is gelanceerd! De podcast gaat over hoe het is om te werken, keuzes te maken, te leven en alles wat daarbij hoort in de maritieme, offshore en energie sector. Coco Kossmann (Navingo), en haar twee podcast buddy’s Anna Koper (TU Delft Solar Boat Team) en Floor Walterbos (student Elektrotechniek TU Delft) bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen en interviewen de leukste mensen uit de sector. En iedere aflevering bepreken de dames een vacature van NavingoCareer.com die hun opgevallen is. De eerste 3 afleveringen zijn te beluisteren op de bekende kanalen en iedere twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

“Super tof dat je naar deze podcast luistert, vanaf je bank of in je auto of misschien loop je door de supermarkt, ben je aan het werk op een offshore platform midden op de Noordzee of sta je ondersteboven ergens in device te installeren. We nemen jou mee in de wereld van de maritieme offshore en duurzame energiesector. We praten met iedereen uit de sector en beantwoorden vragen zoals: Hoe is het om in deze sector te werken? Wil je onderdeel zijn van de energietransitie maar je weet niet of je wel over kunt stappen, je moet dat? Wat is er nou precies belangrijk in een baan? En wat levert het op?”, aldus Coco.

In de eerste 3 afleveringen komen er veel verschillende onderwerpen aan bod. Het gaat van het TU Delft Solar Boat Team tot aan Industrieel ontwerpen, van Elektrotechniek tot wonen op zee en van dikke boten tot registerloods zijn bij het Nederlands loodswezen. En, er worden vacatures besproken van onder andere Offshore Operator E&I en van Projectmanager Maritime Operations bij MARIN.

Abonneer of volg ons

Abonneer of volg de Navingo Career Podcast op Apple Podcasts, Spotify en Podbean. En iedere twee weken komt er een melding van een nieuwe aflevering.

#01 – De Aftrap

Anna en Coco praten met Bart Versteeg, Capability Lead Software Developer bij VanBerlo. Hij heeft een te gek device ontworpen voor op alle sleepboten die gebouwd worden bij Damen. “Wij zijn aan boord gegaan, wij hebben interviews afgelegd met de kapiteins, engineers en matrozen op verschillende boten. We hebben ook gewoon meegevaren, dat noemen wij ook wel schaduwen. Ja dat was super interessant, want je ziet hoe het product, in dit geval de user interface, in het echt wordt gebruikt. We stonden naast de kapitein en dan merk je meteen wat eraan scheelt en dan hoor je de frustraties en hoor je wat er nodig is”, aldus Bart.

Anna Koper en Coco Kossmanntijdens #01 - De Aftrap.
Anna Koper en Coco Kossmanntijdens #01 – De Aftrap.

#02 – Drijvende Toekomst

Floor en Coco praten met Floor Spaargaren, Project Manager Offshore bij MARIN. “Wat nu wel dichterbij is, is misschien om energie-eilanden te gaan ontwikkelen. Dat zijn eilanden in de buurt waar dan heel veel energie wordt opgewekt, bijvoorbeeld door windturbines. Dat dan vanaf daar bijvoorbeeld onderhoud kan worden gedaan aan de windturbines of inderdaad energieopslag omzetting. Ik hoop gewoon dat we straks echt zeewier boerderijen hebben liggen waar ook energie wordt opgewekt en misschien ook wel mensen wonen, allemaal offshore en dat wij zorgen dat dat allemaal veilig is”, aldus Floor.

Floor Walterbos en Coco Kossmann tijdens #02 - Drijvende Toekomst.
Floor Walterbos en Coco Kossmann tijdens #02 – Drijvende Toekomst.

#03 – Dikke Boot

Anna en Coco praten met Robert-Paul van de Graaf, Registerloods bij het Nederlands Loodswezen. Op de vraag of Robert-Paul wel eens in een grappige situatie terecht komt antwoord hij: ” Ja zeker wel! Je hebt altijd mooie situaties. Om een voorbeeld te noemen, je komt aan boord om twee uur ‘s ochtends, nou en om twee uur ‘s ochtends heb ik er meestal ook nog niet zo heel veel zin in, dat komt vaak later als je aan het varen bent wel weer. Maar dat je aan boord komt en de deur zit dicht en iedereen slaapt nog en dan heb je eindelijk iemand gevonden die dan zegt: “Joh, wat kom je doen?” Nou, we gaan varen! En dan moet iedereen nog wakkergemaakt worden en alles nog geregeld worden. Dat is ook wel eens grappig”

Stuur een bericht of spreek wat in

Vragen, opmerkingen of iets anders wat je kwijt wilt? Stuur een mailtje naar [email protected] of een berichtje naar @navingocareer op instagram.

De podcast wordt opgenomen in het kantoor van Navingo in Schiedam, Offshore Valley, midden tussen de offshore en maritieme bedrijven.

Lekkers tijdens de Navingo Career Podcast