Netics wint Innovation Award ZHZ 2018

Netics – The Innovation Engineers heeft op 6 juni de Innovation Award ZHZ 2018 gewonnen in. Het bedrijf uit Alblasserdam ontving de prijs voor het bedenken van de GEOWALL: een eenvoudige, goedkope, milieuvriendelijke en robuuste beschoeiing van lokaal beschikbare geperste baggerspecie. Het is een simpele techniek die ervoor zorgt dat lokaal beschikbare baggerspecie ter plekke kan worden omgezet in een constructief element van grond.

Prijs ontvangen uit handen van Edward Heerema 
Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling van Netic, de bedenkers van de GEOWALL ontvingen de prestigieuze award uit handen van Edward Heerema van Allseas. Volgens de jury valt de prijs Netics te eer, omdat het bouwen met baggerspecie een innovatie met een grote economische en maatschappelijke impact is.

“De GEOWALL is een business model gebaseerd op een vorm van circulaire economie waar prima geld mee te verdienen is,” aldus juryvoorzitter Kees Jan Mes. Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling gaven aan trots te zijn op het winnen van de award. “Er waren zoveel goede inzendingen, dit hadden we echt niet verwacht. Met de prijs krijgen we nu ook erkenning vanuit de regio. Het gebied waar het allemaal begonnen is en waar het idee ontstaan is.”

NexTecH Scholarships
Tijdens het evenement werden eveneens de NexTecH Scholarships door Astrid Kee en Bert Bult uitgereikt. Elk jaar kent NexTecH Scholarships toe, elk ter waarde van € 8.400 gedurende een studieperiode van vier jaar. Ze zijn voor Havo- of VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt op het gebied van techniek en het bestuur van NexTecH door middel van een motivatiebrief hebben overtuigd. De gelukkigen zijn Niels Burgers van het Insula College, Tristan Heijkoop van het Dalton College en Ewoud Cornelissen, Karlijn Peters en Niem Schneider van het Johan de Witt College, die de Scholarship delen.

De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Port of BUSINESS.