Nominaties HISWA Zeilboot van het Jaar 2012 bekend

De Bestewind 50, de X-Yachts XP-44 en de Beneteau Sense 43 zijn in de race voor de gewilde titel HISWA Zeilboot van het Jaar 2012. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de openingsdag van HISWA 2012 op dinsdag 6 maart in Amsterdam RAI.

De boten werden tijdesn een testdag beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waarbij een innovatief karakter het zwaarst weegt, gevolgd door constructie, vaareigenschappen en in iets mindere mate design en prijs/ kwaliteitverhouding. “Opvallend dit jaar is het eigen karakter dat alle boten hebben. Het was een plezier om de boten te testen”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen, directeur van Azure Naval Architects.

Bestewind 50 – Eigen gezicht en sterke zeilkwaliteiten
De jury looft vooral het eigen gezicht van de Bestewind 50 en benoemt het mooie ontwerp waarin modern en traditioneel worden gecombineerd. “Qua design steekt deze boot met kop en schouders boven de anderen uit”, aldus de jury. Maar ook de sterke zeilkwaliteiten van de boot blijven niet onopgemerkt. Zowel bij veel als weinig wind houdt de Bestewind zich goed.

X-Yachts XP-44 - State of the art in serieproductie
Een snelle performance cruiser met uitstekende prestaties. Maar ook het uiterlijk en de afwerking van de XP-44. “Deze boot is heel goed doorontwikkeld”, aldus de jury, die de boot bestempelt als ‘State of the art in serieproductie’.

Beneteau Sense 43: Doordacht concept
De jury ziet bij deze boot duidelijk terug dat de doelgroep goed is bestudeerd bij de ontwikkeling van het concept. Er is over nagedacht wat men eigenlijk doet en wil aan boord. De vertaling hiervan heeft een comfortabele en gezellige zeilboot opgeleverd met de sfeer en de ruimte van een catamaran. “Dit schip geeft zeilen een andere dimensie”, daarover is de jury het eens.
 
De boot die tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show tot winnaar wordt uitgeroepen, mag heel 2012 de titel ‘HISWA Zeilboot van het Jaar’ dragen. Meer informatie over de HISWA Zeilboot van het Jaar 2012 en de watersportbeurs is te vinden op www.hiswarai.nl.

Meer... HISWA