Officiële ingebruikname BaggerPraktijkTuin

Het Nationaal Baggermuseum gaat op woensdag 2 september a.s. een dynamisch programma in gebruik nemen. Hoofdingenieur Directeur van Rijkswaterstaat, de heer Brandsen zal de openingshandeling rond 15:30 uur verrichten van de BaggerPraktijkTuin.

Van alle basisscholen in Sliedrecht zullen vier leerlingen uit groep 8 bij dit officiële moment aanwezig zijn om de BaggerPraktijkTuin (BPT) daadwerkelijk in gebruik te nemen.

In de BPT staan zestien verschillende werkstations opgesteld om proefondervindelijk de kunst van waterbouw, specifiek baggeren, onder de knie te krijgen. Spelenderwijs leren, heet dat. Zo is het mogelijk om door middel van fietsbewegingen een centrifugaalpomp aan te drijven en  te ervaren hoeveel kracht nodig is water te verpompen.

De BaggerPraktijkTuin kent lesprogramma’s voor scholieren vanaf groep 6 tot aan het voortgezet en hoger onderwijs toe. Er is zelf een programma voor eerste jaars studenten die technisch onderwijs volgen voor waterbouwkunde.

Eigenlijk is de BaggerPraktijkTuin een uniek concept waarbij voor elke leeftijd iets te beleven zal zijn om op een spelende wijze de wondere wereld van waterbouw, baggeren, te ontdekken.

Na de officiële ingebruikname zal de BaggerPraktijkTuin elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend zijn tot na de herfstvakantie in oktober van 14:00 tot 17:00 uur.  Afspraken voor groepsbezoek zijn altijd mogelijk, kijk hiervoor op www.baggermuseum.nl of bel 0184 414166.

Tijdens de voorbije maanden is in de BaggerPraktijTuin proefgedraaid met vele kinderen en volwassenen die het allemaal heel enthousiast ervaren hebben.

De wereld van waterbouw, baggeren, is en blijft bijzonder. Nog onlangs was het wereldnieuws dat Nederlandse baggeraars ruim op tijd het nieuwe Suezkanaal hebben opgeleverd. Een prestatie om trots op te zijn, een miljoen kubieke meter per dag werd gebaggerd, dat zijn ongeveer 6.000 schoollokalen vol met zand.

Meer… Baggermuseum