Opening shantyfestival Bie Daip

Vrijdag 27 augustus is de opening van het internationale shantyfestival Bie Daip. Dit is het begin van bijna 200 optredens in de binnenstad van Appingedam. De opening is om 19:00 uur achter de Nicolaïkerk.

Tijdens Bie Daip treden er tientallen groepen en koren op uit binnen- en buitenland. De muzikanten behoren tot de (wereld)top van de shantymuziek. Alle optredens zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op diverse podia in de binnenstad.

Het festival wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste shantyfestivals in de wereld en trekt ieder jaar ongeveer 15 duizend bezoekers uit binnen- en buitenland.

Een bijzonder programma-onderdeel is het ‘zaterdagavond concert’ in de Nicolaïkerk. De beste groepen van het festival treden zaterdag 28 augustus op in deze kerk. Door de bijzondere akoestiek van het gebouw is dit voor velen ieder jaar het hoogtepunt van het festival. Het concert begint om 19:30 uur. De toegang is gratis en vol = vol (zaal open om 19:00 uur).

Naast shantymuziek, zijn er nog veel meer activiteiten. Zo zijn er historische schepen, rondvaarten en een vaarverbinding naar het Bronsmuseum.

Bron: BieDaip, 24-08-2010;