Quercus opent trainingslocatie hoogspanning voor zeevarenden in Delfzijl

Maandag 13 april 2015 opent elektrotechnisch opleider Quercus Technical Services een nieuwe vestiging in Delfzijl voor de bijscholing STCW hoogspanning voor zeevarenden. Met deze trainingslocatie nabij de Eemshaven is Quercus beter bereikbaar en heeft ze meer capaciteit om zeelieden voor 2017 bij te scholen.

Vaarbevoegdheidsbewijs
De bijscholing moet afgerond zijn voor 2017 om het vaarbevoegdheidsbewijs van (hoofd)werktuigkundigen en maritiem officiers te behouden. In de training leren zeelieden de gevaren van elektriciteit herkennen, maken ze kennis met procedures om veilig te werken met hoogspanning op een schip en voeren ze praktische oefeningen uit op een generatorsimulator. De bijscholingstraining van Quercus is goedgekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur.

Bijscholing hoogspanning
De Internationale Maritieme Organisatie heeft de bijscholing in de hoogspanning verplicht gesteld om zeelieden breder inzetbaar te maken en de veiligheid in de scheepvaart te verbeteren. De vereiste bijscholing is in Nederland opgenomen in de Wet Zeevarenden, naar aanleiding van de zogenoemde Manila-wijzigingen op het Internationaal Verdrag over de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst (STCW).

Meer… Quercus Technical Services