Roel de Graaf nieuwe Managing Director NMT

  • binnenland

Per 1 juli 2016 start Roel de Graaf (58) in de functie van Managing Director van Netherlands Maritime Technology (NMT). Met zijn ruime kennis van de maritieme markt en bestuurlijke ervaring met NMT ziet het bestuur in Roel de Graaf een goede opvolger van Peter Zoeteman, de Managing Director van de brancheorganisatie van mei 2013 tot en met juni 2016.

De aankomend Managing Director van NMT heeft inmiddels 35 jaar ervaring in de maritieme sector en heeft ruime kennis van de internationale wereld van de scheepsbouw en maritieme toelevering, zoals in de zeescheepsnieuwbouw, zeescheepsreparatie, binnenvaart, bagger, werkschepen en megajachten.

Roel de Graaf werkte na zijn studie Scheepsbouw aan de HTS in Dordrecht bij diverse scheepswerven. Begin jaren tachtig startte hij zijn eerste managementfunctie bij Scheepswerf De Haas in Maassluis. Vervolgens bekleedde hij managementfuncties bij o.a. Vahali, IHC Metalix en IHC Interior & Piping. Van juni 2014 tot juni 2016 was Roel de Graaf Chief Operating Officer bij CIG NV.

Toen hij Managing Director bij IHC Metalix was, had Roel de Graaf van 2002 tot 2005 zitting in het bestuur van Vereniging Holland Marine Equipment. Sinds mei 2015 had Roel de Graaf namens CIG NV zitting in het NMT-bestuur.

Related news

List of related news articles