Deens koninklijk bezoek aan RelyOn Nutec trainingscentrum

Op 21 juni had RelyOn Nutec het genoegen gastheer te zijn van het Deense koninklijke bezoek, waarbij Kroonprins Frederik aanwezig was op het trainingscentrum op de Maasvlakte.

Kroonprins Frederik en fire safety expert Steve Watkins in de waterstof demonstratie. Foto, RelyON Nutec.

Onder de noemer ‘Partnering for Green and Smart Solutions’ leidde het kroonprinselijk paar de Deense handelsdelegatie op een tweedaags bezoek om Nederlandse marktleiders te ontmoeten die werken aan groene en duurzame bedrijfsoplossingen.

Na het openingswoord van RelyOn Nutec CEO Torben Harring, waren er toespraken van Ulrik Dahl van de Deense exportassociatie en Randolf Wetering van de Port of Rotterdam. Aansluitend namen de aanwezigen deel aan verschillende interessante rondetafelsessies over onderwerpen als Power-to-X en Offshore Windenergie.

Tot slot werd de dag afgesloten met indrukwekkende live branddemonstraties die de bijzondere eigenschappen van waterstof en LNG lieten zien, waarbij de kroonprins onze instructeurs vergezelde in de demonstratie.

“RelyOn Nutec was zeer vereerd om de Deense delegatie en de kroonprins te ontvangen op onze faciliteiten, en voor het ondersteunen van onze ambities om veiligheidstraining te integreren in de volledige waardeketen van Offshore Wind en Power-to-X”, zei Managing Director bij RelyOn Nutec, Peter Van Cauwenberghe.