Schrijf je in voor de Offshore Masterclass

Masterclass

Persoonlijke ontwikkeling centraal tijdens gratis Masterclasses voor ingenieurs in energiesector

Het opsporen en produceren van olie en gas wordt steeds moeilijker. Tegelijkertijd bereidt de olie- en gassector zich voor op de ‘big crew change’ en staan instroom en behoud van gekwalificeerd personeel hoog op de agenda. Daarom organiseren Offshore Energy en De Baak, instituut voor leiderschap en ondernemerschap een serie Masterclasses voor jonge talenten die werken of willen werken in de olie, gas en energiesector.

De Masterclasses bieden een inspirerende uitwisseling tussen generaties van technische en persoonlijke kennis en ervaringen. Tijdens de masterclasses staat persoonlijke ontwikkeling van ingenieurs centraal. Organisator Femke Perlot-Hoogeveen zegt hierover: “Het uitgangspunt is dat ingenieurs in de olie- en gassector allemaal slimme mensen zijn. Maar er wordt wel steeds meer van hen gevraagd. Ingenieurs moeten niet alleen goed zijn in hun vak, ze moeten ook “T-shaped” professionals zijn, die communicatief vaardig zijn en die interdisciplinair, internationaal en intercultureel kunnen samenwerken. De Masterclasses zijn bedoeld om even voorbij de inhoud te kijken.”

De Masterclasses sluiten aan bij een duidelijke trend in sectoren waar tekorten aan voldoende gekwalificeerd personeel spelen of dreigen. Brenda Wigleven van De Baak: “Organisaties doen steeds meer moeite om jonge werknemers goed te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Want wie tevreden is over zijn of haar loopbaan, eigen presenteren en perspectieven, die blijft.”

De Masterclasses worden begeleid door een trainer van de Baak die ook een korte workshop faciliteert naar aanleiding van de presentatie van de Master. De Masters zijn professionals met ruime ervaring in de energiesector. In een informele en interactieve setting delen zij hun persoonlijke ervaringen. Heerema Marine Contractors, Damen en Van Oord leveren een Master voor de Masterclasses.

De Masterclasses worden gesponsord door Damen, Van Oord en M Restart.

Gratis Deelname
De Masterclasses zijn bedoeld voor laatstejaars studenten en young professionals met maximaal 6 jaar werkervaring in een technisch beroep. Dit hoeft niet per se in olie, gas of energie te zijn. Val jij in de doelgroep? Meld je dan aan voor gratis deelname. Heb je vrienden of collega’s die tot de doelgroep behoren? Wijs hun dan op de Masterclasses op 15 en 16 oktober in de Amsterdam RAI.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://offshore-energy.biz/conference/masterclasses/ of stuur je gegevens met cv. naar [email protected]