‘Skoon Cloud’ een deelplatform voor mobiele energie

Gisteravond lanceerde Skoon Energy hun online platform ‘Skoon Cloud’ in de Schiecentrale in Rotterdam. Met dit online deelplatform komen vraag en aanbod van (grootschalige) mobiele batterijen samen. Het platform verhoogt het gebruiksgemak voor aanbieder en eindgebruiker, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Deze online marktplaats levert een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan het versnellen van de energietransitie.

Peter Paul van Voorst (Skoon), Kees Koolen (Koolen Industries) , Reinier van Herel (Damen Shipyards) en Daan Geldermans (Skoon).

Batterijaanbieders Greener en Wattsun bieden hun beschikbare batterijen al aan via de Skoon Cloud. Daarnaast onthulde Skoon een zelf-ontwikkelde batterijaanhanger. Een plug en play mobiele energievoorziening voor diverse kleinschalige toepassingen.

Naast inhoudelijke toelichting door oprichters Peter Paul van Voorst en Daan Geldermans, gaven Kees Koolen (Koolen Industries), wethouder Barbara Kathmann (Rotterdam) en Reinier van Herel (Damen Shipyards) korte pitches over hun visie over hoe zij tegen de energietransitie aankijken, welke rol Skoon hierin kan spelen en welke economische kansen er door vergroening voor de Nederlandse economie ontstaan.

Update over de Skoonbox

De ontwikkeling van deze batterij met een capaciteit van ruim 600 kWh ter grote van een 20 voet zeecontainer bevindt zich in een vergevorderd stadium. De eerste testen zijn veelbelovend en de Skoonbox is binnenkort via de Skoon Cloud te boeken. Ondanks de realisatie van een eigen batterijcontainer benadrukte Geldermans dat de focus van het bedrijf op het softwareplatform ligt. De ervaring van zelf een batterijcontainer ontwikkelen en exploiteren draagt bij aan het optimaliseren van het platform.

Skoontrailer de kleinere variant van de Skoonbox

Het Skoon team presenteerde als laatste de eerste operationele Skoontrailer aan het publiek. Deze toegankelijke kleinere variant van de Skoonbox voorziet in groene energiebehoefte bij kleinere toepassingen. De 1-assige aanhanger heeft een capaciteit van 32,5 kWh en is plug en play. Door het kleine formaat en gewicht mag deze door iedereen met een normaal (B) rijbewijs vervoerd worden. Dat maakt de Skoontrailer interessant voor energiebehoeftes bij klein onderhoud in de bouw, filmsets en bijvoorbeeld foodtrucks. De Skoontrailer is ook via Skoon Cloud te boeken.