Snelle spoelunit voor het reinigen van hydraulische systemen

HydrauRent introduceert de nieuwste uitbreiding van haar verhuurvloot: de HydrauSupport 2000FS. Deze spoelunit is speciaal ontwikkeld voor het spoelen van hydraulische systemen. De mega-spoelsnelheden tot maar liefst 10,000 liter per minuut zorgen ervoor dat hydraulische systemen en piping optimaal wordt gereinigd. De HydrauSupport 2000FS is gecertificeerd volgens Lloyd’s Register en vormt een belangrijke uitbreiding van het servicepakket van HydrauRent.

Om storingen in een hydraulisch systeem te voorkomen, is het belangrijk om dit te spoelen. Daarbij dient het systeem zo kort mogelijk buiten werking te zijn, om zo snel mogelijk weer verder te kunnen met de werkzaamheden. Na spoeling wordt het hydraulische systeem direct gesloten, waardoor vuil, slijtage, corrosie en andere onvoorziene omstandigheden worden voorkomen en het systeem gedurende lange tijd onderhoudsvrij kan worden gebruikt. Nieuwe en gehuurde hydraulische systemen worden kant-en-klaar gespoeld in bedrijf genomen. Bovendien wordt het spoelen van het hydraulische systeem afgestemd op de criteria van de opdrachtgever, waardoor de betrouwbaarheid van het hydraulische systeem, de levensduur van het systeem en de veiligheid gewaarborgd worden, en daarmee de kosten gereduceerd.

Dubbele tijdwinst
De efficiënte, gebruiksvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige oplossing die HydrauRent biedt in de vorm van de nieuwe HydrauSupport 2000FS levert een onvoorstelbaar hoge flow: 10,000 liter per minuut bij 80 bar. Omdat de unit modulair is – de HydrauSupport 2000FS heeft de afmetingen van een 20-ft container – kan de flow in de toekomst verder worden verhoogd door meerdere spoelunits aan elkaar te koppelen. Dankzij de twee gescheiden spoeluitgangen kunnen twee afzonderlijke spoellussen gelijktijdig worden gespoeld, wat verdere tijdwinst inhoudt. En doordat er in twee richtingen gespoeld kan worden, wordt het systeem beter gereinigd. Na de spoelprocedure worden de leidingen doorgeblazen met lucht. Om het gebruiksgemak te verhogen, is gekozen voor een gescheiden inpandige controlekamer, van waaruit de HydrauSupport bediend wordt.

HydrauRent is gespecialiseerd in het leveren van hydraulische maatwerkoplossingen. Het accent ligt op de verhuur en het inbedrijfstellen van hydraulische aggregaten, spoel-, filtratie-, koel- en ontwateringinstallaties en hydraulische lieren. HydrauRent levert pasklare oplossingen aan opdrachtgevers in onder andere de industrie en de offshore, waarbij flexibiliteit, snelheid en kostenbeheersing een belangrijke rol spelen. De deskundigen van HydrauRent bieden de klant altijd een advies op maat.

Meer… HydrauRent