Staalbedrijf ABUCO levert 50ste loopbrug aan Ampelmann

Het staalbedrijf ABUCO heeft op 21 oktober onderdelen voor de 50-ste Walk-to-Work (W2W) loopbrug geleverd aan Ampelmann. Een mijlpaal voor het staalbedrijf. Sinds 2009 is ABUCO actief met de productie voor dit offshore access systeem.

ABUCO-directeur Jack Wagenaar: “In 2009 gingen we van start met de constructie van de onderdelen voor het A-type van Ampelmann. Deze had een loopbrug met een lengte van 20 meter. Hiervan zouden we er in totaal 5 bouwen. Vervolgens construeerden we 37 systemen van het E-type met een 25 meter lange loopbrug. En nu hebben we alweer nummer 8 afgeleverd van het E-type die een 5 meter langere loopbrug heeft. Wij zijn er best trots op dat wij samen met Ampelmann Operations deze mijlpaal van 50 W2W systemen hebben mogen bereiken.”

Loopbrug voor poolgebieden: The Icemann
Daarnaast wordt samen met ABUCO gewerkt aan een heel speciaal offshore access systeem, de Icemann genoemd, dat in poolgebieden kan worden ingezet.

Ampelmann heeft inmiddels meer dan 3 miljoen veilige transfers bij circa 200 projecten wereldwijd gerealiseerd. De Ampelmann W2W systemen worden over de hele wereld bij olie-, gas- en windenergieprojecten toegepast.