Startschot bedrijven RDM Innovation Dock

Op maandag 19 januari geven minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en wethouder Mark Harbers (Economie) om 18.00 uur het startschot voor de verbouwing van het ‘bedrijvendeel’ van de voormalige machinehal van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), die is omgedoopt tot RDM Innovation Dock. Onder het motto Research, Design and Manufacturing wordt dit terrein, midden in de Rotterdamse Stadshavens, ontwikkeld tot een unieke vestigingslocatie en broedplaats voor de creatieve en innovatieve maakindustrie en voor nieuwe energiedragers.

In de voormalige machinehal RDM Innovation Dock zijn vanaf februari 2009 de technische opleidingen van Hogeschool Rotterdam en het Albeda College gevestigd. Na verbouwing van het ‘bedrijvendeel’ komt ruim 12.000m² beschikbaar voor bedrijven die een kennisrelatie willen aangaan met de onderwijsinstellingen. De RDM Campus is een samenwerkingsverband tussen het Havenbedrijf Rotterdam NV, het Albeda College (MBO) en de Hogeschool Rotterdam (HBO).

Samen met marktpartijen realiseren de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. de komende twintig tot veertig jaar bijzondere, innovatieve woon- en werkgebieden in het stadshavensgebied.

Bron: Gemeente Rotterdam, 15-01-2009;