Studenten Van Hall en NHL winnen ontwerpwedstrijd olie- en gasindustrie

Studenten van de minor Oil & Gas, hebben de eerste en tweede prijs gewonnen bij de ontwerpwedstrijd van de IRO, de vakvereniging van olie- en gasindustrie in Nederland. De IRO schreef de wedstrijd uit in het kader van hun veertig jarig bestaan. De studenten werden uitgedaagd om een oplossing te ontwerpen om kleine gasvelden rendabel te produceren.

De winnende studenten Lennard Oudenaller, Cyriaan Teunissen, Bart van der Velden, Timo Dekkers, Sander Drost en Wouter de Jong krijgen een veiligheidstraining waarbij ze leren om onder water uit een helikopter te ontsnappen. Daarnaast winnen ze een excursie naar het olie- en gasplatform ‘De Ruyter’ van Dana Petroleum Netherlands B.V. Dit platform ligt bijna op de (zee)grens van Groot-Brittannië en Nederland.

Docenten van de minor zijn erg trots op de winnaars omdat ze aan het begin van de minor nog vrijwel niets wisten van olie, gas en offshore. Dankzij een intensief programma met gastdocenten en hun eigen verschillende achtergronden zoals werktuigbouw, economie en veiligheidskunde, kunnen ze op goed niveau presteren. De studenten worden tijdens de minor opgeleid voor een stage in de olie- en gaswereld, in het bijzonder gericht op het boren en produceren van gas en olie.

Life Sciences & Technology
Het opleidingencluster Life Sciences & Technology is een samenwerking tussen Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool. Andere opleidingen binnen dit cluster zijn, naast Petrochemie en Offshore, onder andere Biotechnologie, Chemische Technologie en Voedingsmiddelentechnologie. Life Sciences & Technology verzorgt dit semester de minor Oil & Gas.

De minor is voor studenten die een technische hbo-opleiding volgen en vindt plaats in Den Helder omdat deze stad bekend staat als ‘de hoofdstad van de Noordzee’. Den Helder kent een rijke traditie in het hbo-onderwijs voor de on- en offshore energiesector. De minor Oil & Gas is een gezamenlijke minor van Hogeschool Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool.

NHL Hoge School

Van Hall Larenstein