Tweede Damen PSV 3300 voor Promar

In januari 2014 kreeg Damen Shipyards Group een order voor twee PSV’s (Platform Supply Vessels – platformbevoorradingsschepen). Het eerste schip, de Mamola Reliance, werd in februari 2015 opgeleverd en vaart nu in West-Afrika. Het tweede schip, de Mamola Defender, wordt naar verwachting in dezelfde regio operationeel. Op 23 september jl. werd het schip gedoopt. Beide schepen zijn een perfect staaltje moderne techniek. Het ontwerp van de PSV 3300 zorgt voor een betrouwbaar schip met een uitstekende zeegang, laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot, iets wat vandaag de dag in de offshore van cruciaal belang is.

Tijdens de bouw van het schip had PROMAR een team in Roemenië om het project bij Damen Shipyards Galati te begeleiden. Volgens Jérôme Bouchardy, Head of Projects en Commercial Manager bij Promar, “was er sprake van een constructieve samenwerking tussen het Promar-team en Damen. Dankzij het grote vakmanschap van alle teams én de uitstekende productiefaciliteiten van Damen verliep het project voorspoedig en werd het op tijd opgeleverd. We zijn er erg trots op een dergelijk mooi schip in ons beheer te hebben. Net als het zusterschip de Mamola Reliance voldoet dit schip aan alle zware eisen die de offshore-industrie tegenwoordig stelt. Het schip heeft zeer veel mogelijkheden. Bovendien voldoet het schip aan de Special Purpose Ships-code, waardoor het opdrachtgevers nog meer flexibiliteit biedt.”

De doop van de Mamola Defender heeft plaatsgevonden in Barcelona, waarbij er een speciale afvaardiging van Damen, PROMAR en de rederij was.

“Dit was in alle opzichten een prachtige samenwerking tussen PROMAR, de rederij en Damen bij de bouw van deze twee schepen. We zijn ervan overtuigd dat alle zakenpartners graag met deze hoogwaardige PSV’s gaan werken”, aldus Andrea Trevisan, Regional Sales Manager North, West and South Europe van Damen. “Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen bij PROMAR te bedanken. Het bouwen van een schip is teamwork en de samenwerking was tijdens het hele proces fantastisch. Het team bij PROMAR is vakkundig en enthousiast. We hopen in de toekomst dan ook weer met hen te kunnen samenwerken..”

Het Zwitserse PROMAR beheert een vloot van multi-purpose supply vessels en fast crew boats voor de wereldwijde offshore maritieme industrie. PROMAR regelt alle zaken op het gebied van scheepsbeheer. Het bedrijf heeft vestigingen in Afrika, Europa en het Midden-Oosten en biedt hoogwaardige dienstverlening die voldoet aan de zware eisen die tegenwoordig worden gesteld door klanten in de olie-industrie en offshore. Het bedrijf wil efficiënte, gespecialiseerde service te leveren, die voldoet aan de strikte eisen van de opdrachtgever.

Met de afronding van dit project en met de andere lopende projecten heeft Damen weer eens laten zien dat het een van de belangrijkste toeleveranciers voor de offshore olie- en gasindustrie is.

Meer… Damen