U-Boat Worx verwelkomt een nieuwe investeringspartner

U-BoatC-Explorer

De Nederlandse duikbootfabrikant breidt productiecapaciteit en aanwezigheid in Zuidoost-Azië uit.

U-Boat Worx is blij om zijn samenwerking met Exa Limited, een bedrijf van Tan Sri Lim Kok Thay, aan te kondigen. Tan Sri Lim Kok Thay is een gerenommeerde ondernemer en directeur van de “Genting Group”, één van de meest dynamische conglomeraten in Azië. Deze samenwerking is erop gericht om de groei van U-Boat Worx de komende jaren te kunnen bespoedigen door middel van het vergroten van de productiecapaciteit, het terugdringen van de levertijden en een uitbreiding van het wereldwijde servicenetwerk.

“Het is een innovatief product dat de unieke ervaring van diepzee exploratie en diepzee avontuur biedt zonder dat men zich in een duikuitrusting moet kleden. Ik ben onder de indruk dat het U-Boat Worx team zich heeft gevestigd als de marktleider op het vlak van bemande duikboten, ondanks de ongunstige economische situatie,” zegt Tan Sri Lim.

Volgens oprichter Bert Houtman: “Mijn visie is altijd geweest om een serie van veilige, betrouwbare duikboten te creëren die een unieke onderwater ervaring bezorgen. Onze nieuwe partner Tan Sri Lim, die betrokken is bij diverse industrietakken zoals o.a. casino’s, ressorts, pretparken, olie & gas, cruiseschepen en innovatieve jachten, zal ons de kans geven om mijn visie waar te kunnen maken en tegelijkertijd zal het onze bekendheid vergroten in Zuidoost-Azië. U-Boat Worx heeft een orderportefeuille met opdrachten voor de levering van verscheidene duikboten aan superjacht eigenaren, wetenschappelijke onderzoeksinstituten en de toeristisch sector in 2014. Exa Limited is aangesteld als distributeur voor Zuidoost-Azië en zal in samenwerking met U-Boat Worx een strategie ontwikkelen en implementeren om de duikboten in de markt te zetten.

Meer… U-Boat