VIDEO: KNRM rukt uit bij brand tankschip op IJsselmeer

Donderdag 19 januari zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren na een melding van brand aan boord van een motortankschip op het IJsselmeer. Schip en bemanning zijn door de KNRM veilig aan wal gebracht. Het tankschip was leeg onderweg van Den Oever naar Enkhuizen. Zo’n twee mijl uit de kust ter hoogte van werkhaven de Oude Zeug in de Wieringermeer was er brand ontstaan in de machinekamer op het achterschip. Het lukte de bemanning niet om de brand te blussen en hebben alarm geslagen.

In totaal zijn vijf reddingboten van de KNRM uitgevaren naar het motortankschip. Reddingboot ‘Bernardine’ uit Medemblik heeft een opvarende geëvacueerd, terwijl reddingboten ‘’t Span’ uit Andijk, ‘Johanna Margaretha’ uit Den Oever, ‘Watersport’ en ‘Corrie Dijkstra van Elk’ uit Enkhuizen de brandweer assisteerden.

Nadat het schip veilig aan wal gebracht kon worden, heeft reddingboot Bernardine het schip naar de werkhaven van de Oude Zeug gesleept. Daar is het schip afgemeerd en konden brandweer en politie de zaak verder afhandelen.