Webcam Oostersluis

Vanaf juli 2011 is de Oostersluis 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor iedereen in de wereld te zien, begin december 2011 is daar het communicatie verkeer tussen de schepen en de sluiswachters van de Oostersluis bij gekomen.

Al vanaf de start van de website www.webcam-oostersluis.nl kijken en luisteren honderden mensen uit Nederland en andere landen alle bewegingen rond de Oostersluis. Dit is dan ook de reden dat we vandaag (20-04-2012) onze nieuwe site hebben gelanceerd.

Op de nieuwe site worden de beelden vaker ververst en de scanner (communicatie) automatisch gestart, dit houd in dat de pagina sneller word geladen wat de kijkplezier vergroot. De Oostersluis is de grote schutsluis tussen het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. De sluis ligt aan de oostzijde van de stad Groningen, in de waterscheiding tussen de boezem van De Waterwolf en die van het Eemskanaal. De sluis is 194,80 m lang, 16 m breed. De sluis wordt dagelijks gebruikt door tientallen schepen van zowel de beroepsvaart als de pleziervaart.

De webcam is gevestigd op de negentiende verdieping van de Tasmantoren.