Young IRO bezoekt hefeiland JB-115 van Jack Up Barge

Leden van industrie-platform Young IRO mochten donderdag aan boord van van het 55,5 meter lange hefeiland JB-115 in Rotterdam. De young professionals kregen te zien hoe het is om op het hefeiland te werken en wat de mogelijkheden daarin zijn.

Young Iro bezoekt hefeiland JB-115 van Jack Up Barge
Young Iro op het hefeiland JB-115 van Jack Up Barge

Onderlinge passie voor de offshore-sector

Jurgen de Prez, commercial director bij Jack up Barge, is erg te spreken over het enthousiasme bij Young IRO: ”De JB-115 laat een nieuwe generatie offshore energy specialisten zien, waar vele onderlinge disciplines samenkomen. De chain wordt zo voor iedereen zichtbaar. Ik vind het zo mooi om vandaag de onderlinge passie voor de offshore-sector te zien onder de Young IRO-leden. Dit soort transparantie zorgt er mede voor dat wij in de toekomst de juiste mensen kunnen aantrekken.”

De JB-115 heeft onlangs een project op het Kriegers Flak windpark in het Deense deel van de Baltische Zee voltooid. Op dit moment wordt het hefeiland gemobiliseerd voor een project voor Van Oord in de Duitse bocht.

Veel animo voor het bezoek

Communication Officer Siwart Mackintosh van Young IRO is werkzaam bij Bayards en zodoende leverancier van helikopterdekken voor Jack Up Barge: “Geweldig dat Jack Up Barge dit op zo’n korte termijn kon regelen en zich hiervoor open stelde. Het is niet voor niets dat er veel animo voor dit bezoek was, binnen een dag moesten wij al ‘nee’ verkopen. De Young IRO-leden zijn allemaal actief in de offshore industrie en jonger dan 35 jaar.”

Over IRO

De olie-, gas- en offshore renewable bevoorradingsindustie in Nederland behoort tot de top vijf van de wereld. Een halve eeuw geleden werd de onafhankelijke non-profit organisatie IRO opgericht, die de belangen van de ruim 400 aangesloten bedrijven behartigt. Young professionals zijn een wezenlijk onderdeel van de missie van IRO om een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige en duurzame industrie. Daarom hebben zij Young IRO geïnitieerd; een platform waar de volgende generatie van de industrie met elkaar in contact komt, nieuwe ideeën en innovaties opdoet en geïnspireerd raakt. Het idee voor het werkbezoek aan de JB-115 kwam van Young IRO-lid Dave Krabbenborg, manager production technology bij Bayards.