Zeiler Postma wint Europees Kampioenschap Finn klasse

In Barcelona pakt zeiler Pieter-Jan Postma de Europese titel in de olympische Finn Klasse. Op de laatste dag eindigde ervaren Fries als zesde in de medalrace. Dat was meer dan genoeg voor de eindoverwinning. Postma plaatste zich met 11 punten voorsprong als leider van het klassement voor die medalrace.

Dit is de eerste echte overwinning die Postma op zijn naam schrijft op een groot toernooi. De gedreven Finn zeiler pakt die titel in een olympisich jaar op een evenement met bijna 100 deelnemerswaarvan slechts twee grote concurrenten ontbreken.

Postma werd in 2007 al eens tweede op een WK in Cascais. In 2011 pakte Postma ook het zilver op het WK in Perth. Op de Olympische Spelen viel de Friese zeiler net naast het podium. Vorig jaar eindigde Postma nog op een derde plaats op het WK in Takapuna NZL. In 2014 won Postma, een een Volvo Ocean Race avontuur met Team Brunel, de wereldbekerwedstrijd in Hyeres en nu dus de Europese titel.

Opvallend is dat Postma het toernooi in Barcelona slecht begon met een 33ste plaats in een veld van bijna honderd boten. Maar na deze slechte eerste race zeilde Postma een zeer sterk toernooi.

Meer… Uitslagen

Related news

List of related news articles