18 deelnemende verenigingen Eredivisie Zeilen bekend

  • watersport

De 18 wedstrijdzeilende verenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2016 zijn op 5 februari definitief bepaald. Deze 18 verenigingen strijden in 2016 om de titel landskampioen. De formule is helder: korte races, identieke boten, vijf speelrondes op vijf unieke locaties verspreid door het hele land.

15 verenigingen waren al verzekerd van deelname aan Eredivisie Zeilen. De tien ingeschreven verenigingen die het hoogst geklasseerd waren tijdens het Eredivisie Zeilen Test-Event 2015 zijn automatisch toegelaten. De volgende vijf verenigingen zijn toegelaten op basis van volgorde van inschrijving.

Loting
Voor de drie resterende plaatsen is op vrijdag 5 februari geloot tussen de volgende vier verenigingen: KWVL, Haarlemsche JC, WV Nieuwe Meer en WSV Wolphaartsdijk. De loting heeft plaats gevonden op het kantoor van de Eredivisie Zeilen BV te Amsterdam en was via Periscope live te volgen. Aanwezig waren Rob Franken, bestuurslid Watersportverbond en Bart van Breemen, manager sport & recreatie Watersportverbond. Namens de Eredivisie Zeilen waren Arend van Bergeijk, Simon Keijzer en Bart Salemans present.

De uitkomst is als volgt:
1. WV Uitdam
2. R.R. & Z.V. Maas en Roer
3. WV Almere Centraal
4. Koninklijke WSV Sneek
5. Jachtclub Scheveningen
6. WV Braasemermeer
7. VWDTP
8. WV Breskens
9. WSV Almere Haven
10. WSV Flevomare
11. KWV De Kaag
12. WV Neptunus
13. WSV Heeg
14. KNRZV Muiden
15. WSV Giesbeek
16. WV De Nieuwe Meer
17. Haarlemsche JC
18. WSV Wolphaartsdijk

Eerste divisie
De organisatie is aan het inventariseren of er voldoende animo is voor een Eerste Divisie Zeilen. Daartoe worden minimaal zes verenigingen gezocht.

Meer… Eredivisie Zeilen 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten