8e editie Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE)

MOCE Kubus 1

Na de succesvolle zevende editie afgelopen april met een record aantal bezoekers van 4.352, is de datum voor alweer het achtste Navingo Maritime & Offshore Career Event bekend; woensdag 2 april 2014 in het Beurs-WTC gebouw te Rotterdam. Het Navingo Maritime & Offshore Career Event is één van de grootste carrièrebeurzen in Nederland en richt zich enkel en alleen op banen in de maritieme en offshore sector. Zowel op land als op zee, zowel technisch, administratief en nautisch.

Records in 2013
Met een stijging van het aantal bezoekers van ruim 43% ten opzichte van vorig jaar was de 2013 editie qua aantallen bezoekers het grootste succes in haar geschiedenis. Ondanks de aanhoudende crisis was de feedback van exposanten dat er enorm veel goed gekwalificeerde bezoekers rondliepen met een gerichte focus op een baan in de sector. In tegenstelling tot de eerste paar edities van de beurs zijn er de laatste jaren ook steeds breder geschoolde mensen geïnteresseerd in een baan in deze sector. Hierbij valt te denken aan mensen met een commercieel-technische opleiding maar ook mensen met een administratieve opleiding die graag in deze mooie branche werkzaam willen zijn.

Internationaal
Dat het evenement ook steeds meer bekendheid krijgt in het buitenland was te merken aan het grote aantal internationale bezoekers. Ruim 10% van het totaal aantal bezoekers kwam uit een ander Europees land dan Nederland. De spectaculaire nationale en internationale groei in het aantal bezoekers aan MOCE 2013 geeft de populariteit weer van werken in de maritieme en offshore sector. Met name technisch en nautisch opgeleiden waren goed vertegenwoordigd tijdens deze editie in 2013.

Breed aanbod van werkgevers
Het Navingo Maritime & Offshore Career Event richt zich zoals bekend op alle sectoren uit de maritieme en offshore cluster. Van zeescheepvaart tot jachtbouw, van waterbouw & dredging tot maritieme arbeidsbemiddeling, van logistiek tot energie, van marine tot binnenvaart en van offshore tot havens. Sinds de afgelopen jaren behoren daar ook de oliemaatschappijen bij. Op 2 april 2014 zullen volgens verwachting tussen 115 en 125 top bedrijven in het Beurs-WTC te Rotterdam aanwezig zijn om hun carrière en/of training- en opleidingsmogelijkheden onder de aandacht te brengen bij het publiek. Ook dit jaar zijn er bedrijven die zich direct na de editie van 2013 weer hebben aangemeld om zeker te zijn van hun plaats op dit unieke evenement. Onder andere Seaway Heavy Lifting, KCI, Seacontractors, Atlas Services Group en Iskes Towage & Salvage hebben aangegeven ook in 2014 weer aanwezig te zijn.

www.maritimeoffshorecareerevent.com
Op www.maritimeoffshorecareerevent.com vindt men naast de informatie over deelname voor bedrijven onder meer algemene informatie voor bezoekers, foto’s van de afgelopen editie en de mogelijkheid tot voorregistratie (vanaf januari 2014). De beurs opent haar deuren net als vorig jaar om 10.30 uur en zal doorlopen tot 18.00 uur. De entree van de beurs is gratis. Media kunnen informatie downloaden vanuit het press center online.